Naujovės KTU parodoje „Technorama“: dalyviai susirungs viešame idėjų pristatymo konkurse

Jau už keleto savaičių, gegužės 25 d., KTU inovacijų paroda-konkursas „Technorama“ į Kauno technologijos universiteto (KTU) „Santakos slėnį“ sukvies visus inovacijų entuziastus. Šiais metais naujovėmis stebins ne tik „Technoramos“ dalyviai, tačiau ir pats renginio formatas – pirmą kartą KTU „Technoramos“ scenoje bus organizuojamas viešas idėjų pristatymo konkursas „Pitch Battle powered by Rocket Software“, kurio pagrindinis partneris – Lietuvoje veikiantis IT bendrovės „Rocket Software“ padalinys.

Šiuo metu vyksta ne tik intensyvūs pasiruošimo renginiui darbai, tačiau kartu sparčiai pildosi ir dalyvių gretos. Į „Technoramą“ užsiregistravę dalyviai turi galimybę ne tik tradiciškai pristatyti savo vystomus produktus parodos stenduose, tačiau mesti iššūkį sau ir kitiems bei dalyvauti viešame idėjų pristatymo konkurse „Pitch Battle“, kuris vyks „Technoramos“ metu.

„Gyvuodama daugiau nei 20 metų ir atstovaudama bene sparčiausiai kintančią technologijų sritį, „Technorama“ privalo išlikti dinamiška ir augti drauge su inovacijomis. Tad šiais metais nutarėme pakoreguoti parodos formatą ir pakvietėme dalyvius savo idėjas pristatyti „Technoramos“ scenoje, kur juos vertins specialiai šiai renginio daliai suburta komisija. Geriausias pristatymas bus apdovanotas pagrindinio šių metų „Technoramos“ partnerio „Rocket Software“ įsteigtu piniginiu tūkstančio eurų prizu“, – pasakojo KTU „Startup Space“ verslo vystymo projektų vadovė Vaida Morkūnaitė.

Organizatoriai primena, kad kiekvienam dalyviui bus suteikiamos trys minutės idėjos pristatymui anglų kalba, o papildomos trys minutės bus skiriamos klausimų-atsakymų sesijai.

Norintiems sustiprinti savo pristatymą, „Technoramos“ rengėjai paruošė mokomąją medžiagą, organizuoja individualias konsultacijas, o gegužės 19 d. visus norinčius pakvies į praktinius mokymus, kuriuos ves patyrę viešojo kalbėjimo ekspertai.

„Rocket Software“: tam tikra prasme patys esame inovatoriai

IT bendrovė „Rocket Software“ šiais metais tapo pagrindiniu renginio partneriu – įmonė prie renginio prisideda ekspertine parama, inicijuoja „Pitch Battle“ konkursą bei įsteigė du piniginius prizus.

Įmonės atstovų sprendimas prisijungti prie parodos partnerių nebuvo atsitiktinis. Kaip teigė „Rocket Software“ padalinio Lietuvoje vadovė Elinga Kavaliauskienė, pagrindinis parodos siekis skatinti jaunuosius inovacijų kūrėjus itin siejasi ir su pačios įmonės pamatinėmis idėjomis ir tikslais.

KTU „Technorama“ yra unikalus renginys, kuris suteikia galimybę jauniesiems kūrėjams pristatyti savo idėjas platesnei visuomenės daliai. Renginys nėra orientuotas tik į mokslinę auditoriją, o siekia supažindinti įvairialypę auditoriją su kuriamomis inovacijomis, o tai yra labai aktualu, žengiant pirmuosius žingsnius verslo pasaulyje.

Kalbant apie skirtingų technologijų sugretinimą, mes, „Rocket Software“, ilgą laiką buvome pionieriai – mūsų produktai dažniausiai skirti platformai (angl. mainframe), kuri nėra nauja rinkoje, tačiau suteikiame galimybę joje panaudoti populiarius novatoriškus įrankius. Taigi, tam tikra prasme inovatoriai esame ir patys. Labai skatiname savo darbuotojus mąstyti kitaip, siekti modernizavimo, galvoti apie klientą ir kaip geriau atitikti jo poreikius. Būtent dėl šios priežasties parodos siekis skatinti jaunuosius inovacijų kūrėjus yra mums artimas“, – teigia E. Kavaliauskienė.

Laimėtojų laukia piniginis prizas

„Rocket Software“ drauge su organizatoriais inicijuoja viešąjį idėjų pristatymą „Pitch Battle“, kur įsteigė pagrindinį prizą. Nemažai daliai „Technoramoje“ dalyvaujančiųjų tai bus pirmas viešas idėjų pristatymas, tad drąsindama dalyvius E. Kavaliauskienė dalijasi patarimais, padėsiančiais tvirčiau jaustis prieš žengiant į sceną.

„Geras pristatymas“ yra labai svarbus elementas, norint monetizuoti – „parduoti“ savo idėją. Tai nebūtinai reiškia, jog tikimės šou elementų pristatymuose, nors, žinoma, tai patrauktų dėmesį. Pristatymo metu turime matyti, jog komanda iš tiesų tiki savo pristatoma idėja.

Per vos tris jums skirtas minutes turėtumėte aiškiai identifikuoti, kokią problemą sprendžia jūsų inovaciją ir kuo ji išskirtinė, lyginant su rinkoje esančiais sprendimais. Žinoma, labai svarbu kalbėti visiems suprantama kalba, vengiant nišinių sąvokų, sutrumpinimų. Kitaip tariant, kuriamą sprendimą pristatykite taip, kad suprastų ne tik ekspertai, sėdintys prieš jus, bet ir jūsų seneliai“, – sako E. Kavaliauskienė.

„Rocket Software“ interesų ir veiklos laukas platus – įmonė sprendžia kompleksinius IT iššūkius įvairiose srityse, tad natūralu, jog multidiscipliniškoje parodoje akys kryps būtent į skaitmeninius sprendimus. Tačiau įmonės atstovai teigia, kad vien jais neapsiribos.

„Žinoma, artimiausia mums skaitmeninių sprendimų sritis, tačiau bus labai įdomu pamatyti novatoriškas idėjas visose srityse ir įvertinti ne tik pačius darbus, tačiau ir susipažinti su pačiais kūrėjais ir jų mintimis bei gebėjimais“, – teigia „Rocket Software“ vadovė.

Renginys vyks gegužės 25 d., KTU „Santakos“ slėnyje (K. Baršausko g. 59, Kaunas). Dalyvių registracija į inovacijų parodą-konkursą „Technorama“ čia. Daugiau informacijos apie renginį –  https://technorama.ktu.edu/